Oldal kiválasztása

Újdonságok a Flosnál –

2020. szeptember 15. | 0 hozzászólás

Vezérszerepben

 

Iránymutató, innovatív technikai- és letisztult design megoldásokkal meghatározza a világítástechnika területét. Ez az olasz Flos. Keveseknek kell bemutatnom, de ha mégis, akkor annyit mondanék róla, hogy ez a cég az abszolút csúcs-szuper, ha világításról beszélünk. Neves designerekkel karöltve olyan darabokat terveznek, amelyekkel nem lehet mellélőni, szinte minden stílusnak jól állnak.

Mid-century vagy IKEA bútorokkal is jól mutat. Forrás: 1, 2

Lássuk mi új van a nap alatt!

A nagy újdonság a Coordinates, amelyet Michael Anastassiades (számos más lámpával egyetemben) tervezett. Egészen extravagáns, meghökkentő, ugyanakkor a végletekig letisztult. A látvány egy horizontális és vertikális “pálcikákból” képzett rácsszerkezet.

A new yorki Four Seasons Hotel számára lett kitalálva és megtervezve, amely immár elérhető a Flos kínálatában. Forrás

 

A rendszer könnyen adaptálható a különböző terekre. Mivel modulokra bontották, így akár saját otthonunk belső tereiben is könnyen alkalmazható. Ezt a rendszert egészíti ki egy állólámpa, amelynek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Itt is két világító “pálcika” jelenti magát a lámpát, amelyek egy kerek, fém lapra vannak ültetve. Ezzel készen is van az állólámpánk.

Saját életterünknek is egyedi fényt és hangulatot ad. Forrás: 1

 

Ugyancsak a new yorki Four Seasons Hotel számára készült el első körben a Last Order fantázia nevet viselő asztali lámpa. Elsőre olyan mintha egy vizespohár lenne, ami furcsa módon világít, helyesebben fogalmazva szórja a fényt. Tölthető, vezeték nélküli, így könnyedén magunkkal vihető akár a kertbe is. Maga a lámpatest az ókori oszloprendekre utal, így kap egy nagyon modern, hiperszuper, 21. századi cucc történelmi hátteret.

A 21. századi gyertyafény. Forrás

 

A másik újdonság a burgundi szín. Mindenki kedvence, az IC Light kollekció bővült ezzel a csodás, őszi színnel. Ez az egyik legnépszerűbb kollekciója a Flosnak. Mindenki ismeri, aki egy kicsit is szokott lakberendezéssel foglalkozni, pinterestet nézni, csak mondjuk eddig nem tudta a nevét. Szintén Michael Anastassiades volt a tervezője. Ez a bizonyos szín azért is különleges számomra, mivel R barátnőmmel (aki egyaránt jártas a lakberendezésben)  mostanában rendszeresen arról beszélünk mennyire menő is a bordó…. holott korábban nem jött be nekem ennyire. Ki van ezzel még így? 🙂

Szó szerint igazgyöngy. Csak világít. 🙂 Nevét onnan kapta, hogy az Egyesült Királyságban az egyes etnikai csoportokat IC kezdőbetűkből álló kódokkal jelölik. Forrás

Korábbi újdonságok

 

Arrangements. A névválasztás arra utal, hogy mi magunk rakhatjuk össze az egyes darabokat. Az egyes elemek egymásnak adják át a tápenergiát. Nem kifejezetten 2020-as újdonság, de új elemek is érkeztek a kollekcióba idén.

 

Ugyancsak modulárisan összeállítható, ám üvegből készült a következő újdonság, a Noctambule, amely Konstantin Grcic nevéhez fűződik. Az alapanyagból adódóan a lámpa szinte láthatatlan, csak az üveg csillogása a visszatükröződő fényben jelzi, hogy itt van valami, valami különleges.

Lehelet könnyű. Nem terheli a teret, mégis finom eleganciával tölti meg. Forrás.

 

A kakukktojás

A végére hagytam a kedvencemet, ami nem más, mint egy kakukktojás. Hiszen egy világító tükörről van szó, amit Philippe Starck tervezett, amely a La Plus Belle nevet viseli.

Egyszerű, elegáns, 2 m nagyságú. Forrás

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ha szeretnél naprakész lenne és azonnal értesülni a legújabb design újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

You have Successfully Subscribed!