Oldal kiválasztása

Bézs, bézs és még egy kis bézs

2020. szeptember 23. | 0 hozzászólás

A színek legfőbb tulajdonsága, hogy színesek. Éppen ezért érdekes azon elgondolkodni, hogy miért éppen a bézs szín örvend most olyan nagy népszerűségnek. Mondhatnánk, hogy unalmas, és azt is, hogy olyan semmilyen. Mégis, olyan nagy márkák, mint a String éppen mostanság jelentkezett bézs színben pompázó kollekcióval.

1949-ben tervezte Nisse Strinning építész és felesége, az eltelt évek ellenére népszerűsége azóta is töretlen. Forrás

 

VÁLTOZIK A VILÁG

Visszavezethető ez arra, hogy egyre nagyobb körben terjed a minimalizmus, mint életmód, egyre inkább figyelünk a fenntarthatóságra, mindenki szelektál, rendszerez és rendezget. Mindenki igyekszik beérni kevesebb, de jobb minőségű darabbal mind az öltözködés, mind az lakberendezés területén. Fókuszba kerülnek a fenntartható anyagok mint például a fa, a nád vagy a gyapjú. Maga a bézs szó is nyers gyapjút jelent.

Forrás: 1, 2

 

A BÉZS HATÁSA

A bézs árnyalataival nyugodt, kellemes és pihentető légkört teremthetünk, ami kulcsfontosságú abban, hogy a zajos külvilágból hazaérkezve megpihenhessünk és lazíthassunk. A bézs szinte minden stílusban tökéletesen működik, legyen szó modern, minimál berendezésről vagy éppen a klasszikus eleganciáról. A bézs alaphang adta monotonitást pedig egy kis textúrával turbózhatjuk fel. Jól megy hozzá a rattan, a beton, a nád, a márvány, a len, a terrakotta, vagy a terrazzo is.

Monokróm enteriőr. A változatos anyaghasználat, az érdekes világító testek és pihenő bútorok miatt egyáltalán nem szokványos és unalmas. Forrás.

HOGYAN VIGYÜK BE AZ OTTHONUNKBA?

Hogyan is vigyük be a bézst az otthonunkba? A legkönnyebb megoldás nyilván az, ha a falakat valamilyen bézs árnyalatúra festjük. Bármilyen színű és stílusú is a berendezésünk a bézs menni fog hozzá. Hiszen egy semleges színről beszélünk. Az én kedvenceim a Farrow and Ballnal a School House White , de itt van a Drop Cloth, a Shadow White vagy a Shaded White is.

A másik megoldás, ha a  színű bútorokkal, kiegészítőkkel vesszük magunkat körbe. Ehhez most össze is szedtem pár ötletet, ami nekem nagyon nagyon bejön.

Beszerzés:

 1. Fotel.
 2. Képek
 3. Szobor
 4. Tálca
 5. Farrow & Ball Drop Cloth 
 6. Vízforraló
 7. Kaspó
 8. Juta Puff
 9. Kanapé
 10. Szőnyeg
 11. Juta szőnyeg
 12. Gyapjú pléd
 13. Bézs tál

 

 

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ha szeretnél naprakész lenne és azonnal értesülni a legújabb design újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

You have Successfully Subscribed!