Oldal kiválasztása

Terrakotta mint burkolat.

2021. augusztus 31. | 0 hozzászólás

Ma egy teljesen személyes bejegyzéssel készültem. 🙂 A múlt héten megkérdeztem a véleményeteket a terrakottáról, mint színről. Ennek van egy háttere: a múlt héten még óriási nyaralásokban voltunk és bizony igyekeztem aktívan kihasználni az időt.

Ilyenkor reggelente, ellógok egy kicsit, futok egyet és közben felfedezem a környéket. Az első ilyen futós reggelen egy régmúltban építettet szocreál, egyébként jól karbantartott  szálloda területére is betévedtem. Itt volt egy kis építmény, amit talán előadásokra használtak, amit ezzel a terrakotta klinker téglával vontak be. Futás leállít persze, és elkezdtem nézelődni, annyira megtetszett, amit láttam. Egyszerű, nagyszerű és annyira jól mutat a zölddel és a kékkel.

Kék + zöld + terrakotta

 

Na most nálam az a helyzet, hogy tetszik is a terrakotta meg nem is. Néha jó belőle látnom valahol, máshol pedig soknak érzem. Alapvetően én kiegészítőkben használnám ha, használnám, mert általában a kék, bézs, szürke, zöld lesz az a szín, amihez nyúlok, amikor tervezek. Ha melegíteni szeretném a teret, akkor pedig ugye ott van a fa, mint textúra. Ez az alap nálam. Általában így működöm. De most valahogy nagyon nagyon megtetszett ez az ütött-kopott, néhol hiányos burkolat.

És az az igazság, hogy korábban már mentettem is magamnak el ilyen árnyalatú burkolatokat a Pinteresten. Szerintem sok fehérrel alkalmazva vagy modern vonalakkal párosítva nem egy nehéz dologról van szó. Mutatom is, hogy mik is tetszenek nekem mostanában.

 

 

  • Ragno

A Ragnónál most ez az kültéri Epoca Rosa a kedvencem. Nem teljesen egy erős terrakotta szín, ez egy fakóbb verzió. Teraszra tökéletes, és főleg ebben a lerakási módban tetszik leginkább. A sok zöld növény és kecses bútorok tökéletes kiegészítője.  

Ragno Epoca Rosa

 

Eggyel erősebben pigmentált a Ragno Epoca Cotto Rosso. Tényleg sok fehérrel használva szerintem tökéletes, ha egy mediterrán, de mégis modernebb hangulatot szeretnénk teremteni az otthonunkban.

Mutatok a használatára inspirációt:

 

 

  • Otti

Ha valami tradicionálisabb enteriőrhöz keresünk valami szuper dolgot, ajánlom az Ottit. Gyönyörű szép dolgaik vannak! Nem mellesleg egy magyar vállalkozásról van szó, így tökéletes lehetőség a magyar ipar támogatásához, ha náluk vásárolunk.

Gyönyörű, hagyományos megjelenésű és ezáltal egy örök dologról beszélgetünk. Ajánlanám régi házak felújításához, hiszen egy különösen szép atmoszférát teremt a látványa: a szabálytalan élek és felületek megadják azt a patinát, amire a régi épületek esetében vágyhatunk. Mutatok is hozzá konkrét inspirációt, a házat amit Viviet Margot újított fel Franciaországban. Mennyire menő már ezzel a zöldes árnyalattal?!

Egyszerűen imádom. Autentikus, mindenképpen stílusban jobban passzoló választás, mint egy modern, lézervágott burkolat.

 

  • 41zero42

Modernebb vizekre evezve… 🙂 A szín egy kicsit narancsosabb is, de mégiscsak azt mondom, hogy ez is egy terrakotta árnyalat. Imádom ezzel a menő fekete-fehér burkolattal, modern, letisztult és egyáltalán nem érzem nehéznek a megjelenést. Inkább meglepő, fiatalos, nem várt élményt nyújt. Ha esetleg tetszene nektek ez a kis dundorodó lap, így tudtok rákeresni: biscuit tile.

 

Igazából szerintem látszik, hogy mindennek van helye a lakberendezésben, és semmi sem idejét múlt csak meg kell találni a megfelelő alkalmazási lehetőséget. Így a bejegyzés végére azt kell mondjam magam is szívesen használnék már terrakotta színt nem csak másodlagos színként, hanem akár fő színként is padlón vagy a falakon. 🙂

 

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ha szeretnél naprakész lenne és azonnal értesülni a legújabb design újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

You have Successfully Subscribed!