Oldal kiválasztása

Mennyezet dekorálása

2021. szeptember 07. | 0 hozzászólás

Nem is gondolnánk, de a mennyezet az ötödik fal egy szobában. Mire gondolok pontosan? Arra, hogy azon kívül, hogy lefestjük fehérre vagy álmennyezetet teszünk rá még tudunk vele játszani. Nagyon is! 🙂 Mutatom is rá a példákat!

Fessük le egy vagány színnel!

Mostanában lépten-nyomon látom, szembejön velem ez a megoldás, így muszáj Nektek is megmutatnom. Szín alkalmazása a mennyezeten! Ez egy annyira, de annyira jó ötlet. Egyszerű, nem igényel nagy befektetést és nagyon más lesz az összhatás. Ma reggel például ez jött szembe velem:

Forrás : Hejustudio instagram

Aranyló, barnás okkersárágát választottak a plafonra, ami tökéletes kiegészítője a designnak, a színpalettának és egy szép párhuzamot von a padlóval. A falra ettől már nem is kívánkozik több design elem, nem kell például tele aggatnunk képekkel, hogy ne érezzünk barátságtalan ürességet a helyiségben. Megjegyzem a falon lévő dolgok sem olyan spontán vannak ott, gondos tervezés eredménye ez a laza, de nagyon is pöpec összhang.

Nemrégiben Shea Mcgee is hasonló módszert alkalmazott az újszülött kislánya babaszobájának kicsinosításához. Más stílus, más emberek, más életkor, más helységfunkció és mégis működik a dolog.

Fossás: Studio Mcgee

A szobában alapvetően kevés a szín, inkább bézs és a barna árnyalatok uralkodnak, és tobzódnak a minták és a textúrák. Éppen ezért érdekes, hogy a mennyezet egy halvány, púderes (szürkésebb) árnyalatot kapott. Kiemelve a lambéria szép vonalait és a tető ferde síkjait. Ugye itt a hátrányból előnyt kovácsolunk, és éppen azt élvezzük, hogy egy tetőtéri szobában vagyunk.

 

Tapétát rá!

A tapéta elsőre meghökkentő lehet, mivel a festés az olyan megszokott dolog, hiszen a mennyezetet szoktuk festeni. Na de a tapéta, az már más tészta. Hiszen azt mindig nagyon jól át kell gondolnunk tapéta ügyben, hogy melyik falat is szeretnénk tapétázni és mivel. Merthogy a tapétát nagyon könnyű megunni.

 

Forrás: Homes and Gardens Tervezők: Joanna és Chip Gaines

 

Merész húzás az biztos, de design szempontból megéri. Keretet ad a helyiségnek, plusz színeket tudunk bevinni vele a térbe. De az biztos, hogy a mennyezetnek egyenletesnek kell hozzá lennie.

 

 

Annyira szépen ráerősíthetünk vele a választott stílusra. Én általában soknak találom a négy fal tapétázását, és most az megy jobban, ha csak egy falat tapétázunk.És van, hogy még azt az egy falat is soknak érzem. Viszont, ha a mennyezetre kerül a tapéta, az szerintem nem sok, hanem inkább kuckósabb, otthonosabb megoldás. 🙂

 

Lambéria

Ez olyan ódivatúnak hangzik, pedig nagyon nem is ment ki a divatból. Az általam követett építészeknél gyakran látom ezt a megoldást.

Azt gondolom, hogy alapvetően alacsony belmagasságnál sem kell tőle félni. Egy olyan biztonságos, természetes kuckó hangulatot teremt. Tökéletesen megy a modern enteriőrhöz is. Nem kell tőle félni. 🙂 A fenti példa egyébként tele van hidegburkolatokkal és színekkel, ami az “Északi Sark jelleget” ölti fel az én meglátásomban – így pont szükség van erre a szauna hangulatra felülről.

Forrás, Design: The Loft

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ha szeretnél naprakész lenne és azonnal értesülni a legújabb design újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

You have Successfully Subscribed!