Oldal kiválasztása

Utálom a nappalit! 5 TIPP

2023. január 05. | 0 hozzászólás

Új év, új remények és ezzel együtt új lehetsőgek, hogy változtassunk az otthonunkban azon, amivel nem vagyunk elégedettek! Erre pontosan 360 napunk van az évben. Ideje neki kezdeni. 🙂 Az első számú helyiség, amit érdemes górcső alá venni, mi magunk is könnyen, és gyorsan ráncba tudunk szedni, az a nappali. Ehhez hoztam most 5 gyors módszert.

 

A beszélgetős KÖR

A bútorok gyors ide-oda tologatásával azonnali és látványos eredményeket tudunk elérni. Elöljáróban mondom, hogy tegyünk egy-egy törölközőt, textilanyagot a bútorok lábai alá, úgy csúsztassuk őket, hogy elkerüljük a maradandó csúsztatás-nyomok keletkezését.   A közkedvelt magyar koncepció: kanapé valamelyik falra rátolva + TV a vele szemben lévő falon. Jó esetben pedig még valahol helyet kapott egy fotel is; az nem baj, ha középen nincs semmi, mert szerejük a teret. 🙂

Ezt a koncepciót ki kellene bővíteni és elrendezés szempontjából arra összpntosítani, hogy a nappali alapvetően egy beszélgetős hely (vagy legalábbis annak kellene lennie), ahol inkább egymást nézzük. Kvázi ugye egy szalon. Tehát a bútorokat mindig egymással szemben helyezzük el, probáljunk egy beszélgtős kört létrehozni a helyiség nagyságának megfelelően. A kanapéval átellenben mindig legyen, egy kisebb vagy nagyobb fotel. Ha az nem fér el, akkor legyen egy puff, vagy ülőpárna, esetleg egy babzsák (ami még nem takarja ki a TV-t de igenis legyen közel a kanapéhoz). A lényeg, hogy meglegyenek ezek az ülőbútorok, amelyek lehetőleg egymást nézzék. Higyjétek el, így a mobilizás is sokkal kellemesebb lesz ezzel az alaprajzi elrendezéssel.

 

Sarokkanapéval szemben: fotel. Design: Freudenberger Design Studio

 

Az a bizonyos kör: puffokkal, fotelekkel létrehozva. Design: Freudenberger Design Studio

 

2. Elmaradhatatlan tartozék: LERAKÓASZTAL

A kanapé és/vagy a fotel mellé elhelyezett lerakóasztal elengedhetetlen része a nappali berendezésének, amivel tovább erősítjük az első pontban létrehozott kör jelentőségét. Ha gyerekünk van, nem kell dekorálásban is gondolkodnunk, elegendő a lerakó/k jelenléte is a térben. Ha még nincs használható kisasztalunk, akkor most szükség lehet egy klassz darab beszerzésére. Itt lent összeszedtem nektek a kedvenceimet, és linkeltem is őket.

1.Piros lerakó ; 2. Fekete lerakó; 3. Szögletes kőris lerakó; 4. Üveg lerakó; 5. Bézs lerakó; 6. Vivienne lerakó; 7. Rózsaszín lerakó

 

3. A nappali HangulatFÉNYEKről szól

A lényeg a nappalinál, a hívogató, pihenős hangulat megteremtése. A mennyezeti, általános világításon kívül helyezzünk állólámpát és asztali lámpákat is. Esténként,ezeket a másodlagos fényforrásokat felkapcsolva könnyen és egyszerűen otthonossá és elegánsá tudjuk varázsolni a teret. Helyezzünk állólámpát a fotel mellé, a kanapé melletti lerakóasztalra pedig mehet az asztali lámpa, vagy éppen fordítva. Játszunk a magaságokkal textúrákkal és színekkel: igyekezzünk mindig kontrasztos színeket egymás mellé társítani: zöld kanapéhoz arany/fekete lámpát tegyünk,a lerakóasztalra meget struktúrált kerámia váza, ami a természetes, rusztikus kövek hangulatát idézi bennünk.

Minél érdekesebb felületek: annál érdekesebb összhatás. Design: Laura Fulmine,

 

4. FESSÜK le a nappali mennyezetét!

A színek, főleg a falakon lévők alapvetően határozzák meg a tér hangulatát. Éppen ezért, ha valami markáns változtatáson gondolkodunk fessünk le egy falat, vagy ha elég merészek vagyunk, az egész helyiséget. Én azt modnom, hogy a fal kiválasztásánál vegyük számításba a mennyezetet. Ezt egy korábbi bejegyzésben is javasoltam már. Itt megnézheted. A megvalósítás nehéz lehet, hiszen pont a fejünk felett kell festeni, de szerintem megéri. Az eredmény pedig nagyon otthonossá és extrává változtatja a teret. Ne féljünk a sötét színektől! Jól fognak állni! 🙂

 

5. A MILYEN jelentősége

Ezzel lehet, hogy nem leszek népszerű. DE. A növények és az amiben, és ahogyan tároljuk őket ugyanúgy a design részei. Tehát nagyon nem mindegy milyen növényt és hová teszünk és azok milyen kaspóban csücsülnek. Ezeket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Tekintsünk a kaspóra design-hordozóként. Érdemes megnéznünk a nappalit, hogy az általunk használtak valóban jól mutatnak-e ott, erősítik e a hangulatot és stílust, amit látni szeretnénk. Ugyanez igaz a növényekre is. Akárcsak a ruhaiparban a növények enteriőrben való jelenlétéhez is társul egyfajta divat, divathullám. Van, ami jelenleg divatos, vágyott növény és van ami kevésbé.

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ha szeretnél naprakész lenne és azonnal értesülni a legújabb design újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

You have Successfully Subscribed!